Stor guide till julens sportigaste klappar

 

Träningsentusiasten, vintersportaren, cyklisten och jägaren.
Alla känner vi väl någon som önskar sig något sportigt i julklapp?
Hos XXL hittar du alla klappar samlade på ett och samma ställe.

Annons

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Läs mer på XXL
A

tt fira jul är ett unikt tillfälle att komma ner i varv, skänka varandra lite extra kärlek – och att röra på sig. Vad passar då inte bättre än att ge någon du tycker om en lite sportigare julklapp? Hård som mjuk. Här hittar du garanterat något som passar alla att lägga under julgranen.

Beställ dina julklappar redan idag så att du har dem lagom till julafton – enkelt och tryggt. Och skulle det vara så att någon inte är helt nöjd med det XXL-tomten hade att ge så är det bara att skicka tillbaka klappen!

Julklappar för träningsentusiasten

T

räningsentusiasten tröttnar sällan på att röra sig. Oavsett om det är kallt eller varmt, soligt eller regnigt. Här delar XXL:s sportentusiast Svart-Karin Karlsson med sig av sina bästa julklappstips för den som älskar att röra på sig.

– Kari Traa Stjerna är ett fantastiskt fint underställ i fyrvägsstretch som kommer i tre olika färger. Understället består av 100 procent merinoull och passar perfekt för de kalla dagarna i skidbacken eller för andra utomhusaktiviteter, säger hon.

 

Julklappar för vintersportaren

 

V

intern är här! Varför inte passa på att glädja någon som älskar vintersport med en hård, eller mjuk, julklapp? På XXL hittar du skridskor, skidpaket, värmestrumpor och en massa annat som passar alla som gläds åt att röra på sig utomhus. Här delar Madelene Riesel, säljledare på skid- och cykelavdelningen i XXL butiken i Arninge, med sig av sina bästa julkappstips!

 

Julklappar för jägaren

 

Ä

ven jägaren behöver förnya sin garderob då och då. Varför inte ge jägarkompisen en viltkamera som kan ta färgbilder både dagtid och nattetid eller en kikare som ger mycket bra bildåtergivning även vid dåliga ljusförhållanden?

 

 

Julklappar för technörden

S

port och ny teknik hör ihop!Vad sägs om en pulsklocka med integrerad GPS som beräknar hastighet och distans eller ett par hörlurar som ger dig ljud som du vanligtvis bara hör i biosalongen, på arenan eller i inspelningsstudion? Här är XXL:s bästa julklappstips för technörden.

 

 

Julklappar för naturälskaren

 

N

aturälskaren trivs i naturen oavsett årstid. Överraska naturälskaren med något riktigt fint i julklapp. Här tipsar Urban Holenweg, säljare på XXL i Arninge, om sina bästa julklappstips från Vildmarksavdelningen.

– Alla behöver en bra handkikare! Smidig kikare att ha med sig ut i naturen med bra kvalitet på optiken. Nedan hittar du en robust, vattentät och gasfylld kikare med multibelagda linser för bästa möjliga ljusgenomsläpp, och gummerad utsida för bästa möjliga grepp. Kikaren ger dig ett stort synfält och är gasfylld med argongas som motverkar imma på insidan i ett brett temperaturområde, säger Urban.

– En annan perfekt julklapp till den som älskar friluftsliv men har det mesta är campingugnen nedan. Ugnen ger både värme och energi så du kan ladda dina medhavda elektronikprylar via usb-porten på kaminen. Ugnen är utformad så att du kan ställa kokkärl ovanför förbränningsdelen så att du kan koka vatten och laga mat. Det finns en mängd tillbehör du kan komplettera med så som till exempel en grill, fortsätter Urban Holenweg.

 

Julklappar för cyklisten

 

C

yklisten har säkert en riktigt fin cykel. Men hur står det till med tillbehören? Vad sägs om en cykellampa som kan programmeras med en smartphone eller ett par multisportglasögon som håller glasögonen på plats även när du svettas?

Julklappar för bollspelaren

E

n bok om en av tidernas största fotbollsstjärnor och en replica på Allsvenskans officiella matchboll är två av XXL:s bästa julklappstips för bollspelaren.

… och så några julklappstips från sportavdelningen

P

å sportavdelningen laddar man just nu för årets jul.

– Det bästa som finns på julen är såklart att får hårda paket under granen!
Våran sportavdelning är fylld med hårda paket som passar alla åldrar.
Hos oss hittar du klassiker som Play Off 21 som är ett av julens stora klassiker tillsammans med nyheter som shuffleboard, basketspel och stora biljardbord. I och med att vintern nalkas så passar det också alldeles utmärkt med ett par nya skridskor för en trevlig stund på isen, säger Thomas Westin på XXL:s sportavdelning.

Köp en välgörande julklapp

 

E

tt par varma, sköna tofflor utgör verkligen den perfekta julklappen. När du köper tofflor från TOVA hjälper du till att skapa möjligheter och försörjning för över 100 mongoliska familjer. Tofflorna från TOVA kombinerar hög kvalitet och snygg design med en hållbar produktion där de anställdas arbetsförhållanden värdesätts högt.

– När julen står för dörren och julklapparna skall inhandlas kan det ibland vara svårt att veta i vilken ände man ska börja. Men jag har mina självklara favoriter i år. TOVA-tofflor. Tofflan, som är helt handgjord i Mongoliet, utgör ett fantastiskt samarbete med lokala ull-producenter! Tofflan värmer en hel kväll utan att man blir svettig om fötterna och den är dessutom snygg och finns i modeller som passar alla. Idag när vi strävar efter ett hållbart samhälle är det svårt att tänka sig något bättre än att kunna köpa något som i slutändan också ger något tillbaka till de fantastiska människorna bakom produkterna, säger Therése Karlsson, säljare på XXL i Bromma, Stockholm.

XXL erbjuder kvalitetsprodukter till avsevärt lägre priser än anda koncept. Detta tack vare att XXL gör stora inköp och har få, men stora varuhus. Alla varuhus har tydliga avdelningar där det arbetar säljare med expertkunskap. Besök ditt närmsta XXL-varuhus för att få råd och tips kring kläder, vintersport, skidåkning, löpning och en massa annat.